لینکدین چیست و چطور از آن استفاده کنیم
اگر نگاهی به زندگی امروزی خود بیاندازیم، می بینیم که بخش بزرگی از ساعات روز و شب ما به ابزارهای آنلاین گوناگون اختصاص یافته است.
اما تمامی این پلتفرم ها، صرفا ابزاری برای سرگرمی نیستند و گاهی می توان از آن ها برای مقاصد مهمتر نیز استفاده کرد.
به عنوان مثال لینکدین یکی از کاربردی ترین پلتفرم هایی است که می تواند به ابزار خوبی برای کسب و کار شما بدل شود. تنها کافیست کمی نحوه کار کردن با آن را یاد بگیرید و با بخش های مختلفش آشنا شوید.
در ادامه متن، می خواهیم شما را با این ابزار آنلاین مفید، بیشتر آشنا کنیم و نحوه استفاده از آن را برای تان به طور کامل شرح دهیم.
با ما همراه باشید.
لینکدین چیست و چطور از آن استفاده کنیم
لینکدین در واقع یک شبکه اجتماعی حرفه ای است که اساسا برای بهبود کسب و کارهای مختلف و آشنا کردن دیگران با آن ها طراحی شده است.
با این حال، استفاده از لینکدین تنها به این موضوع محدود نمی شود و کاربران این شبکه اجتماعی می توانند از طریق آن، با افراد دیگری که در حوزه کاری شان فعالیت می کنند، آشنا شوند و با آن ها ارتباط برقرار کنند.
همچنین می توان از این سیستم برای پیدا کردن کار یا استخدام افراد نیز استفاده کرد.
این موضوع چندان مسئله عجیبی نیست؛ کافیست سری به صفحات اشخاص یا شرکت های مختف بزنید تا از این مسئله با خبر شوید.
علاوه بر این، محدود به داشتن یک حساب کاربری نیستید و می توانید با در اختیار داشتن چند اکانت مختلف، استفاده های متعددی از لینکدین داشته باشید. کار کردن با این پلفترم نیز بسیار راحت تر از چیزیست که فکرش را می کنید.
برای شروع همانند فیسبوک یا هر شبکه اجتماعی دیگری می بایست دستی به ظاهر پروفایل خود بکشید و اطلاعات مناسبی از خود در آن درج کنید.
پس از آن هم می بایست در دنیای بزرگی که توسط افراد مختلف شکل گرفته به دنبال افرادی بگردید که علایق مشترکی با آن ها دارید.
در کنار این موضوع، لینکدین هم ارتباط با افراد مختلفی را به شما معرفی می کند که در ارتباط بودن با آن ها می تواند برای تان بسیار مفید باشد.
چرا از لینکدین استفاده کنیم
امروزه بسیاری از کسب و کارها برای پایش و استخدام کارمندان خود به سراغ پروفایلهای لینکدین میروند.
به همین دلیل است که ساخت یک حساب کاربری حرفهای لینکدین میتواند در پیدا کردن شغل آتی، تاثیر بسزایی داشته باشد.
پس از ثبت نام در لینکدین میتوانید اطلاعات تکمیلی خود را به صفحه پروفایل کاربری اضافه کنید که معمولاً شامل خلاصهای از مهارتها و سوابق کاری میشود و نقش یک رزومه آنلاین موثر را ایفا مینماید.
برای ساخت یک شبکه در لینکدین میتوانید مخاطبین خود را که تحت عنوان Connections هم شناخته میشوند، به پروفایل خود اضافه نمایید.
با گسترش ارتباطات احتمال دیده شدن پروفایل شما و دریافت پیشنهادهای کاری افزایش پیدا میکند.
همچنین میتوانید با عضویت در گروههای (Groups) مختلف که مرتبط با شرکتها، صنایع یا مشاغل خاص هستند، از آخرین اخبار مرتبط با آن حوزه اطلاع پیدا کنید و با سایر افراد دارای علایق و اهداف مشترک با شما آشنا شوید.
ابزار جستجوی شغل
لینکدین ابزاری موثر و مفید برای جستجوی مشاغل تحت عنوان Job Search Tool در دسترس کاربران خود قرار میدهد که امکان یافتن موقعیتهای خالی در سراسر دنیا را فراهم میکند.
امکان فیلتر کردن نتایج جستجو براساس معیارهای مختلفی مثل نوع شرکت، سطح مهارت و تجربه مورد نیاز و… وجود دارد.
برخی از موقعیتها نیز از قابلیتی با نام Easy Apply بهره میبرند که به کمک آن تنها طی چند کلیک قادر خواهید بود تا درخواست خود را با توجه به اطلاعات موجود در پروفایل لینکدین به ثبت برسانید.
به طور کلی میتوان گفت لینکدین طیف کاربری وسیعی دارد که از ارتباط اولیه با کارفرما تا ارتباط دائمی با همکاران را شامل میشود.
خوشبختانه ساخت حساب کاربری در لینکدین رایگان است و برای شروع تنها به یک آدرس ایمیل نیاز خواهید داشت.
اگر زمان کافی برای یادگیری نکات مرتبط با لینکدین را صرف کنید، قطعاً میتوانید آینده شغلی خود را بهبود ببخشید.
ساخت حساب کاربری در لینکدین
ایجاد حساب کاربری جدید به مهارت خاصی نیاز ندارد و بسیار ساده به نظر میرسد.
برای شروع آدرس Linkedin.com را در مرورگر خود تایپ کنید.
سپس اطلاعات خود را از جمله نام و ایمیل وارد کرده و در نهایت یک رمز عبور برای اکانت تعریف نمایید.
لینکدین در ادامه به صورت خودکار دستورالعملهایی را برای افزودن اطلاعات بیشتر به پروفایل نمایش خواهد داد.
در گام بعدی باید ایمیل خود را که در قسمت قبلی وارد کردید، تایید کنید.
برای انجام این کار به صندوق ایمیلهای دریافتی بروید و ایمیل ارسال شده از سوی لینکدین را باز کنید.
سپس روی کلید تایید کلیک نمایید یا کد تایید را در خود سایت لینکدین وارد کنید.
در این مرحله ممکن است از کاربر تقاضای شماره همراه نیز شود که برای ارسال کد تایید ثانویه مورد استفاده قرار میگیرد.
همگام سازی مخاطبین و سایر اطلاعات
یکی از گزینههای لینکدین برای دسترسی سریع به سایر افراد، همگامسازی لیست مخاطبین ایمیل است.
به کمک این قابلیت میتوانید سریعتر اقدام به یافتن پروفایل دوستان یا همکاران خود کنید؛ در نتیجه استفاده از آن میتواند کاملاً منطقی به نظر برسد.
با این حال اگر ترجیح میدهید ابتدا کمی پروفایل خود را کاملتر کنید، با زدن کلید Skip قادر به رد کردن مرحله گفته شده خواهید بود.
لینکدین در ادامه اطلاعاتی را از شما درخواست میکند که شامل مواردی مثل عناوین شغلی اخیر، موقعیت مکانی و تصویر پروفایل میشود.
مانند قسمت قبلی میتوانید این مرحله را نیز با کلیک روی گزینه Skip رد کنید و در آینده آنها را تکمیل نمایید.
البته توصیه میشود که پیش از رد کردن هر بخش، ابتدا اطلاعات خواسته شده را مطالعه کنید تا از جزئیات قابل ارائه در پروفایل لینکدین آگاه شوید.
انتخاب نوع حساب کاربری
آخرین قسمت در فرایند ثبت نام و ساخت حساب کاربری جدید مربوط به انتخاب نوع آن میشود.
حساب کاربری ساده (Basic) به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است و برای استفاده از آن نیاز به پرداخت هیچ مبلغی وجود ندارد؛ اما حسابهای کاربری ویژه (Premium) تنها از طریق پرداخت حق اشتراک ماهیانه در دسترس قرار میگیرند.
اگر برای اولینبار از لینکدین استفاده میکنید و اطلاعی پیرامون تمامی ویژگیهای آن ندارید، بهتر است به سراغ طرح رایگان بروید تا بتوانید ابتدا با جنبههای بیشتری از این شبکه اجتماعی آشنا شوید.
اکانتهای پرمیوم برخی قابلیتها مثل امکانات بیشتر پیامرسانی و جزئیات مرتبط با موقعیتهای شغلی را درون خود جای دادهاند؛ اما همچنان میتوان با استفاده از اکانت ساده قسمت عمدهای از پتانسیل لینکدین را مورد استفاده قرار داد.
اصطلاحات رایج در لینکدین
هر شبکه اجتماعی برخی اصطلاحات مختص به خود را دارد و لینکدین نیز از همین قاعده پیروی میکند.
ممکن است این عبارتها در ابتدا کمی عجیب و گمراهکننده به نظر برسند؛ اما مفاهیم آشنایی هستند که حتماً در گذشته با آنها برخورد داشتهاید و تنها با نامی خاص در لینکدین ارائه میشوند.
همچنین آگاهی از اصطلاحات اشاره شده میتواند در درک بهتر نحوه عملکرد لینکدین به کاربر کمک کند.
پروفایل (Profile)
پروفایل شامل تمامی اطلاعاتی میشود که سایر افراد هنگام یافتن شما در لینکدین مشاهده خواهند کرد؛ در نتیجه بهتر است به پروفایل خود به چشم رزومه نگاه کنید که امکان ارائه جزئیات مختلف مثل سوابق شغلی، تحصیلات، و مهارتها در آن وجود دارد.
همچنین ممکن است برخی مواردی که در یک رزومه کلاسیک وجود ندارند را هم به پروفایل خود اضافه کنید؛ از جمله تصویر پروفایل و خلاصه شخصی دلخواه.
استخدامکننده (Recruiter)
استخدامکننده به فردی گفته میشود که وظیفه آن یافتن کارمندان جدید برای یک شرکت یا مجموعه است.
استخدامکنندگان در لینکدین اقدام به ثبت موقعیتهای شغلی آزاد و جستجوی کاندیدهای جدید میکنند.
در صورتی که اطلاعات ارائه شده در پروفایل کاربر از نظر آنها مناسب باشد، حتی ممکن است به صورت مستقیم با فرد تماس بگیرند.
کانکشن (Connection)
کانکشن به فردی گفته میشود که شما اقدام به اضافه کردن آن در شبکه لینکدین خود کرده باشید.
به بیانی سادهتر، کانکشن در لینکدین حکم دوست (Friend) را در فیسبوک دارد.
ایجاد کانکشن با افراد امکان ارسال پیام، مشاهده آپدیتهای صورت گرفته در اطلاعات پروفایل و درخواست برای توصیهنامه را فراهم میکند.
توصیهنامه (Recommendation)
توصیهنامه در لینکدین به پاراگرافی کوتاه پیرامون نقاط قوت حرفهای و مهارتهای برجسته کاربر گفته میشود که در پروفایل وی قابل مشاهده است؛ در نتیجه مفهوم آن با توصیهنامه کلاسیک کمی متفاوت است.
توصیهنامهها در لینکدین توسط کانکشنها قابل نگارش و ثبت هستند و شما میتوانید از کانکشنهای خود درخواست نوشتن توصیهنامه کنید.
همچنین به شکل بالعکس، امکان وارد کردن توصیهنامه برای سایر کاربران را هم خواهید داشت.
ایندورس (Endorsement)
ایندورس به تضمینی از سوی سایر کانکشنها روی مهارتهای ثبت شده فرد گفته میشود که میتوانید اعتبار اطلاعات ارائه شده توسط کاربر را افزایش دهد.
با افزایش اعتبار مهارتهای خود قادر خواهید بود تا در برخورد اول تاثیر بیشتری روی استخدامکنندگان یا کارفرمای احتمالی خود داشته باشید.
قسمت های مختلف لینکدین
اگر تاکنون از سایتهای شبکهیابی آنلاین استفاده نکرده باشید، احتمالاً در برخورد اول با محیط لینکدین کمی جا خواهید خورد.
حتی اگر به طور کامل با شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک و توییتر نیز آشنایی داشته باشید، باز هم ممکن است کمی در استفاده از لینکدین به مشکل برخورد کنید؛ به همین دلیل بهتر است ابتدا با قسمتهای مختلف این سایت آشنا شوید.
پس از ورود به حساب کاربری خود در لینکدین با تبهای گوناگونی در نوار بالایی صفحه مواجه خواهید شد که امکان جابهجایی میان قسمتهای متفاوت پلتفرم را فراهم میکند.
- پروفایل
- جستجو
- خانه (Home)
- My Network
- موقعیتهای شغلی (Jobs)
- پیامها (Messaging)
- نوتیفیکیشنها
- Me
نکاتی دیگر برای ساخت پروفایل تاثیرگذار
پروفایل خود را به روز نگه دارید.
حتماً مطمئن شوید که اطلاعات ارائه شده در پروفایل لینکدین آپدیت شده و یکپارچه هستند و جزئیات کافی پیرامون آنها ذکر شده است.
این مسئله موجب میشود تا کارفرما راحتتر بتواند معیارهای مورد نیاز خود را در پروفایل شما جستجو کند.
پروفایل لینکدین برخلاف رزومه واقعی، هیچ محدودیت حجمی ندارد؛ پس میتوانید با خیال راحت اطلاعات مرتبط با سوابق و تحصیلات خود را بنویسید.
به مهارتهای مرتبط اشاره کنید.
همانطور که در قسمتهای قبلی دیدید، افزودن مهارتها به صفحه پروفایل در لینکدین بسیار آسان است؛ اما بهتر است مهارتهای اشاره شده در ارتباط با هم باشند.
مهارتهای رایج مثل حل مسئله، ارتباطات قوی و آشنایی با برنامههای رایانهای از جمله مایکروسافت آفیس و فتوشاپ را در پروفایل خود بیاورید و از کانکشنها درخواست کنید تا آنها را ایندورس نمایند.
به دنبال توصیهنامه باشید.
توصیهنامه نوشتهای کوتاه از سوی سایر کاربران است که در پروفایل شما نمایش داده میشود و میتواند روی نقاط قوت، مهارتهای برجسته و عملکرد فردی در محیط کار تمرکز داشته باشد.
توصیهنامههای بیشتر میتواند اعتبار پروفایل را افزایش دهند؛ اما بهتر است از اغراق و ارائه اطلاعات نادرست در آنها به شدت خودداری شود.
نکاتی پیرامون کانکشنها در لینکدین
از افرادی که میشناسید شروع کنید.
برای مثال وقتی که اقدام به ساخت حساب کاربری جدید در لینکدین میکنید، ابتدا بهتر است از طریق قابلیت همگامسازی مخاطبین ایمیل، آشنایان و همکاران نزدیک خود را پیدا کنید.
سپس در ادامه حلقه کانکشنهای خود را گسترش دهید.
از دیگران تقاضای معرفی کنید.
اگر میخواهید با فردی که هیچ شناختی از وی ندارید در ارتباط باشید، ابتدا به دنبال کانکشنهای مشترک (Mutual Connections) بگردید.
اگر کانکشن مشترکی پیدا کردید میتوانید از آنها تقاضای معرفی کنید.
در هنگام چنین درخواستی بهتر است به دلیل خود برای آشنایی با فرد جدید اشاره نمایید و در صورت رد درخواست از سوی کانکشن مشترک، حرفهای رفتار کنید.
ارتباطات خود را حفظ کنید.
بعد از افزودن کانکشنها به حساب کاربری خود، حتماً سعی داشته باشید تا با آنها در تعامل باقی بمانید.
برای مثال اگر استاتوس آپدیتی ارسال میکنند، میتوانید به ثبت نظرات مناسب، توجه خود را به محتوای مرتبط با آنها نشان دهید.
اگر کانکشنها از شما درخواست توصیهنامه یا ایندورس کردند، تا حد امکان پاسخ مثبت دهید.
چنین جزئیات کوچکی میتوانند به تقویت ارتباطات کمک کنند که در آینده فرصتهای جدیدی را پیش پای شما قرار خواهند داد.